Zwarte pasta met witte truffelsaus en paddenstoelen
Onlangs kreeg ik een stay positive box van Green Food Lab met allemaal recepten en inspiratie voor lekker comfort food. Om positief te blijven in deze gedeeltelijke lockdown en lekker aan de slag te gaan in de keuken. Want wie wordt niet vrolijk(er) van een lekkere maaltijd?! Ook het recept voor deze supersnelle en makkelijke zwarte pasta met witte truffelsaus en paddenstoelen zat in het pakket. Dit staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel, top!
In de box zat zwarte linguine
Deze bijzondere zwarte pasta is eens wat anders dan een standaard pasta Bolognese. De pasta is zwart gemaakt met inktvisinkt. Maar no worries, daar proef je niets van. Het staat vooral heel gaaf op tafel. De verdere smaakmakers zijn witte truffelsaus, witte truffelolie en Marc de champagne azijn. Alles is te koop bij Oil & Vinegar. Voor de gezondheid en de veggies zit er ook verse spinazie en gemengde paddenstoelen doorheen. Heel veel smaak dus, maar met weinig ingrediënten. Typisch voor de Italiaanse keuken en iets waar ik doordeweeks heel vrolijk van wordt. Dus schenk alvast een drankje voor jezelf in, duik lekker (kort) de keuken in en verwen jezelf met deze speciale pasta! #staypositive
Meer recepten om positief te blijven
Er zaten nog meer lekkere recepten in het stay positive krat. Wat dacht je bijvoorbeeld van vegan pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen en geroosterde hazelnoten of een nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus. Of trakteer jezelf op gele curry van bloemkool met geroosterde kikkererwten. Ga lekker de keuken in en ontdek deze nieuwe (vegetarische) recepten! Scroll naar beneden om te downloaden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gram linguine al Nero di seppia
- 400 gram verse spinazie
- 400 gram gemengde paddenstoelenmix
- 1 flinke el White Truffle Sauce
- Een scheut Marc-de-champagne azijn of witte wijnazijn
- Een scheut Extra vierge olijfolie met witte truffel
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
Hoe maak je het?
Bereidingstijd: 15-20 minuten
- Kook als eerste de zwarte linguine al Nero di seppia in 6-8 minuten gaar en giet af. Laat even uitlekken in een vergiet.
- Snijd de paddenstoelenmix in grove stukken.
- Roerbak de spinazie tot deze is geslonken en blus die op het einde af met een scheut azijn.
- Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelenmix. Bak ze goed gaar, dan hebben ze het meeste smaak.
- Meng een flinke eetlepel witte truffel saus door de pasta.
- Leg de pasta in een diep bord, dresseer daar de spinazie overheen en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en de gebakken paddenstoelen.
- Maak het gerecht af met wat extra olijfolie met witte truffel.
- Eet smakelijk!
Het recept voor de zwarte pasta met witte truffelsaus en paddenstoelen is een samenwerking met Green Food Lab Amsterdam en Oil & Vinegar.
Wijntip
Hier kan heel veel bij! Maar door het aardse van de paddenstoelen en de truffel ga ik voor een fruitige, lichte Pinot Noir. Zoals deze Pinot Noir van Altaland Patagonia uit Argentinië. Alleen van dit label word ik al vrolijk 😛
De andere 3 vegetarische recepten vind je hier:
.
Comments are closed.