Zeewierwraps met zalm, furikake en wasabi mayonaise

Zeewierwraps met zalm, furikake en wasabi mayonaise

Zeewierwraps met zalm, furikake en wasabi mayonaise, dat klinkt als een lekker hapje of niet? Laatst ontdekte ik bij de Plus supermarkt seaweed wraps, dus bedacht ik een variant op het -altijd goede borrelhapje voor feesten en partijen- wrap rolletje met gerookte zalm.

 

Maar, furikake wat is dat?

In de foodybox van Kroon op het werk zat een potje furikake. Ik heb ooit de klok hierover wel eens horen luiden, maar de klepel niet zien hangen, furi-wattes?ūüėÜ Furikake is een biologische smaakmaker van gedroogd zeewier, gedroogde vis, zoals Bonito tonijn vlokken en sesamzaadjes. Echt Japans dus. Het geeft een zoutige umami smaak aan je gerechten en past dus heel goed bij de smaak van de zeewierwraps en gerookte zalm. Natuurlijk kon ik het niet laten om er ook nog wat roomkaas op te smeren en wat fijn gesnipperde rode ui op de wraps te doen. De romige wasabi mayonaise maakt de zeewierwraps met zalm en furikake tot slot echt af.


Ingredi√ęnten

Voor 2 personen als borrelhapje of lunchgerecht

  • 2 zeewierwraps Gebruik gewone wraps als je deze niet kunt vinden
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 0,5 kleine rode ui
  • 2 eetlepels wasabi mayonaise
  • 1-2 theelepels furikake
  • Optioneel: rucola

Hoe maak je het?
  1. Besmeer de wraps met de roomkaas.
  2. Snipper de rode ui heel fijn en bestrooi dit over de wrap met roomkaas. Voeg eventueel nu nog wat rucola toe.
  3. Leg hierop de plakken gerookte zalm, verdeel 1 theelepel van de furikake over de wraps en rol de wraps strak op.
  4. Eet je de wraps later? Laat ze dan even opstijven in zilverfolie in de koelkast, dan kan je ze straks makkelijker snijden.
  5. Snijd de wraps voor serveren in mooie plakjes en garneer daar de wasabi mayonaise mooi overheen. Maak af met de laatste theelepel furikake.
  6. Eet smakelijk!


Wijntip

Er zit heel wat umami in dit hapje, dus ga voor een droge en frisse Sancerre of een mooie, mineralige Picpoul de pinet. Ga bijvoorbeeld voor deze Sancerre van Dauny Clos du Roy uit Frankrijk.