Zalm met romige crunch topping

De crunchy topping komt door macadamia’s
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 zalmfilets met huid ongeveer 150-175 gram per stuk
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 30 gram ongezouten macadamianoten
- 80 gram Paturain (cuisine)
- 2 volle handjes zeekraal
- 1 plakje roomboter bladerdeeg diepvries
- Witte sesamzaadjes
- 0,5 tot 1 klein ei losgeklopt
- Olijfolie
- + Extra benodigdheden: ovenschaal, vijzel en/of scherp (hak)mes, kerst(ster) uitsteekvorm, oven.
Hoe maak je het?
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Steek uit het plakje bladerdeeg met de (ster) kerstvorm 2 sterren en leg die op de oven bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes erover.
- Hak de macadamianoten fijn in een vijzel of met een scherp mes. Ze hoeven niet allemaal gehakt te zijn, maar grof gehakt.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg daarin de zalmfilets met de huid naar beneden. Zet naast de bladerdeegsterren op de bakplaat.
- Mix in een ruime schaal de geraspte Parmezaanse kaas, Paturain en gehakte macadamianoten door elkaar. Verdeel dit nu over de bovenkant van de zalmfilets en strijk uit.
- Bak de zalmfilets en bladerdeegsterren in ongeveer 20 minuten gaar af. Doe de laatste 10 minuten de zeekraal erbij, leg naast de zalm.
- Na ongeveer 20 minuten kan je de zalm opdienen. Leg eerst de zeekraal op een bord en daarna voorzichtig de zalm. Plaats on top de bladerdeegster.
- Feliz navidad!
Heb je deze zalm met creamy crunchy topping gemaakt? Lekker! Laat het me weten via een reactie onder dit recept. Of via Instagram of Facebook door @aantafelmettammie.nl te taggen. Vind ik leuk!
Wijntip
Een volle, witte wijn die bij de zalm en romige topping past. Een beetje houtlagering is bij dit gerecht ook niet verkeerd. Denk bijvoorbeeld aan deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay van bekend wijnhuis Tokara, deze heeft een subtiele houtlagering en eindigt fris.