Winterse cocktail met Amarula en kaneel
Winterse Amarula cocktail met kaneel
 
 
Winterse cocktail  met Amarula, rum en kaneel. Hier warm je van op!

 

Drink jij weleens Amarula?
Toevallig is Amarula mijn favoriete likeur. Onder andere omdat ik mooie herinneringen heb aan het drinken ervan. Na een mooie afternoon safari in het Kruger Park, Zuid-Afrika, stond een Afrikaanse dame mij (en vriendlief) bij de lodge op te wachten met twee kleine glazen gevuld met Amarula on the rocks. Ik had het toen nog nooit gedronken, maar was meteen blij verrast door de frisse en romige smaak. Amarula heeft iets weg van Baileys, maar dan nog een tikkeltje romiger en vooral fruitiger. Want Amarula wordt gemaakt van de vruchten van de Marula boom, ook wel ‘olifanten boom’ genoemd. Ja, ook olifanten zijn dol op deze vrucht. Tijdens de safari wees de ranger ons dan ook regelmatig op olifanten die lekker snoepten van de Marula bomen. Als ik Amarula drink komen deze mooie herinneringen gelijk boven. Ik was dan ook heel blij toen bleek dat er een fles Amarula in de Foodybox van december zat!

Ingrediënten

Voor 2 cocktails

  • 210 ml Amarula likeur
  • 70 ml witte rum
  • 75 ml halfvolle of volle melk (lang houdbare, die is romiger)
  • 1 theelepel kaneel + extra om te bestrooien
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 ijsblokjes
  • Cocktail shaker of hoge shake beker

Hoe maak je het?
  1. Vul de Shake beker met Amarula, rum, melk, ijsblokjes en kaneel en schud goed door.
  2. Vul 2 mooie cocktail glazen en leg het kaneelstokje erin en strooi nog wat kaneel over de glazen. Laat 3 minuten staan, zodat de kaneel erin trekt en je cocktail is ready to drink!

Tip van Tammie voor extra mooie glazen: pak 2 schoteltjes. Vul 1 schotel met stroop en de ander met cacaopoeder. Duw de rand van je glas eerst in de stroop en daarna in de cacaopoeder. Zo krijg je smakelijke randjes aan je glazen!


Wijntip

In deze cocktail is de rum en de Amarula wel even voldoende, dacht ik zo 😉