Wilde zalm met citroen van Bart’s Fishtales
Wilde zalm met kappertjes van Barts Fishtales
 
Ook dit lekkere recept voor wilde zalm met citroen komt uit de Foodies magazine van september en is van de hand van Bart’s Fishtales (net als de overheerlijke sardines in saor). Deze gerookte wilde zalm met citroen en kappertjes is iets makkelijker en sneller klaar te maken en is ideaal voor bij de borrel. Of zoals ik deed, allerlei visgerechten op tafel zetten en delen met vriendlief. 
 
Gebruik Sockeye zalm
Deze volle, romige wilde zalm heeft niet veel smaakmakers nodig. Maar is in combinatie met onderstaande smaakmakers zoals citroen nog verrukkelijker!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 150 gram gerookte wilde zalm sockeye, liefst MSC gecertificeerd
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 citroen uitgeperst en schil geraspt
  • 1 el kappertjes
  • handvol rucola
  • zwarte peper

Bereidingstijd: 10 minuten


Hoe maak je het?
1. Haal de gerookte zalm ongeveer 10 minuten voor serveren uit de verpakking, zodat de zalm goed op smaak komt.
2. Verdeel de plakken zalm over een schaal. Schenk er vervolgens de olijfolie en het citroensap over uit. Laat de zalm ongeveer 5 minuten marineren.
3. Verdeel de kappertjes en de rucola over de zalm en breng op smaak met de zwarte peper.
 
Easy! 
 

Wijntip

Dezelfde witte wijn als bij de Venetiaanse sardientjes in het zuur (sarde in saor). Een frisse, volle witte wijn, zoals The First Lady van Warwick Estate.

Dit gerecht doet het trouwens ook leuk op Oudejaarsavond met een glaasje bubbels.

Vis-italiaans-sardines-in-saor