VITELLO TONATO MELT • Voor Princes Vrijdag Visdag staat er weer een lekker recept online. Dit keer een tosti die je lekker kan dippen in vers gemaakte romige tonijnsaus, gemaakt met Princes tonijn in water. Het klassieke en geliefde gerecht vitello tonnato, maar dan als een tosti van focaccia met geraspte cheddar, belegen kaas, kalfsvlees en rode ui. Even tussen het tosti-ijzer en daarna lekker dippen. Ideaal voor bijvoorbeeld het Paasweekend!

Vitello tonnato melt: een verrassende twist op een klassieker

De klassieke vitello tonnato ken je misschien als een verfijnd voorgerecht, maar in deze versie toveren we het om tot een heerlijke, knapperige tosti. De combinatie van sappig kalfsvlees, romige tonijnsaus en gesmolten kaas maakt dit een ultiem comfortfood. Door focaccia te gebruiken in plaats van gewoon brood krijgt de tosti een extra Italiaanse touch, terwijl de rode ui zorgt voor een subtiele frisheid. Perfect voor een feestelijke (Paas)lunch of een relaxte avondmaaltijd!

Verse tonnatosaus van duurzaam gevangen tonijn

Voor de tonijnsaus gebruiken we Princes tonijn in water, een bewuste keuze omdat deze tonijn MSC-gecertificeerd is. Dit betekent dat de vis op een duurzame en verantwoorde manier is gevangen, met respect voor de oceanen en de visstand. Door deze tonijn te combineren met romige mayonaise en kappertjes ontstaat een heerlijke saus die perfect past bij de hartige smaken van deze vitello tonnato melt. Serveer de tosti direct uit het ijzer en dip ‘m royaal in de tonijnsaus.

Benieuwd naar een kookvideo van deze vitello tonnato melt? Kijk dan op mijn Instagram @aantafelmettammie.nl voor een filmpje van de bereiding.


Ingrediënten voor vitello tonnato melt | 2-4 personen

  • 2 focaccia’s
  • 2 plakken belegen kaas
  • 200 gram kalfsfricandeau, in dunne plakken
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 0,5 rode ui, in halve ringen
  • 1 blikje Princes tonijn in water
  • 6 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1-2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Benodigdheden: tosti-ijzer, staafmixer of keukenmachine, vergiet, scherp mes, snijplank


Hoe maak je deze vitello tonnato melt?

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

  1. Bak eventueel de focaccia’s 3 minuten af in de oven (bij afbakbroodjes). Rasp de cheddar. Laat het blikje tonijn uitlekken.
  2. Beleg de opengesneden focaccia’s met de plakken kaas, het kalfsvlees, geraspte cheddar en daarop de rode ui.
  3. Klap dicht en rooster in een tosti-ijzer goudbruin.
  4. Maak ondertussen de tonijnsaus door de tonijn te pureren met de mayonaise, kappertjes, olijfolie en een snufje peper en zout. Is de tonijnsaus te dik? Voeg dan een scheutje water toe en pureer nog even tot de gewenste dikte.
  5. Serveer de warme vitello tonnato melt focaccia’s met de tonijnsaus en dippen maar. Eet smakelijk!

Liever een andere tosti? Deze croque madame is ook erg lekker!


Wijntip

Een Italiaanse witte wijn van de Verdicchio druif. Deze wijn heeft frisse citrusnoten en een lichte amandelachtige afdronk, perfect bij tonijn en kalfsvlees.

Deel dit bericht met vrienden

Foto van Tamara

Tamara

Leuk dat je op mijn website kijkt! Dan deel jij vast net zo’n liefde voor kaas, goede wijn en lekker eten als ik. Kijk lekker rond bij alle recepten. Proost! 

Op zoek naar iets anders?