Vijgentartaar met gorgonzola en hot honey

Vijgentartaar met gorgonzola en hot honey

VIJGENTARTAAR MET GORGONZOLA EN HOT HONEY• Op zoek naar een verrassend borrelhapje voor een perfect borrelmoment? Vijgentartaar met gorgonzola en hot honey combineert zoet, romig, hartig en een vleugje pittig. Serveer het op krokante toastjes en je hebt een luxe gerechtje dat indruk maakt.

Waarom je deze vijgentartaar met gorgonzola en hot honey wilt maken?!

Deze vijgentartaar met gorgonzola en hot honey is niet alleen een smaakexplosie, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. De rijpe vijgen zorgen voor een natuurlijke zoetheid, terwijl de gorgonzola een romige en hartige tegenhanger biedt. De hot honey voegt een subtiele pittige kick toe die het geheel spannend maakt. Serveer het op krokante toastjes en je hebt een borrelhapje dat gegarandeerd indruk maakt, ondanks dat er maar 4 ingrediënten nodig zijn. Tip: leuk als shared borrelgerecht met de feestdagen.

Benieuwd naar een kookvideo van deze vijgentartaar met gorgonzola en hot honey? Kijk dan op mijn Instagram @aantafelmettammie.nl voor een video!


Ingrediënten vijgentartaar met gorgonzola en hot honey |

2-3 personen | Als borrelgerecht

  • 4 rijpe vijgen
  • Ongeveer 100 gr gorgonzola dolce
  • 3 tl hot honey (honing met chilivlokken, meer naar smaak)
  • Toastjes of crostini voor erbij


Hoe maak je deze vijgentartaar?

Bereidingstijd: ± 10 minuten

  1. Snijd en vervolgens hak de vijgen in kleine blokjes en meng ze tot een tartaar.
  2. Prak de gorgonzola grof met een vork.
  3. Plaats een serveerring op een mooi bordje. Vul eerst met een laagje vijgentartaar, daarna een laagje geprakte gorgonzola en eindig met nog een laagje vijgentartaar.
  4. Garneer met een partje vijg of een stukje gorgonzola bovenop. Drizzle een beetje hot honey over de bovenkant.
  5. Serveer direct met toastjes of crostini’s.

Liever een ander herfst gerecht wat ook erg leuk op tafel staat? Bekijk dan zeker ook deze pompoentaart met ricotta en salie.


Wijntip

Een zoete witte wijn, zoals Sauternes Vijgentartaar met gorgonzola en hot honeyis een perfecte match. Het zoete van de wijn sluit naadloos aan bij de vijgen en honing, terwijl de frisse zuren het romige van de gorgonzola in balans brengen. Liever iets feestelijks? Kies dan voor een mousserende wijn zoals Prosecco of Champagne Brut. De bubbels en levendige zuren maken het gerecht lichter en zorgen voor een mooi borrelmoment.

Deel dit bericht met vrienden

Foto van Tamara

Tamara

Leuk dat je op mijn website kijkt! Dan deel jij vast net zo’n liefde voor kaas, goede wijn en lekker eten als ik. Kijk lekker rond bij alle recepten. Proost! 

Op zoek naar iets anders?