Vier kazen quiche

Minimaal 250 gram kaas
Griekse yoghurt in plaats van crème fraîche
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (rond)
- 2 middelgrote uien
- 1 laurierblaadje
-
3-4 eetlepels Griekse yoghurt
-
125 ml slagroom
-
3 eieren
-
100 gram geraspte Mozzarella
-
80 gram gorgonzola
-
75 gram pecorino
-
60 gram geitenkaas
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
Roomboter invetten en bakken
-
Peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bedek de quichevorm of springvorm met bakpapier, vet eventueel de randen in en leg hier het bladerdeeg in. Zorg dat de randjes omhoog staan.
- Snijd de uien in halve ringen en bak die samen met roomboter en het laurierblad aan in een koekenpan. Bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, maar zorg dat de uien niet bruin worden en verbranden, maar lekker zacht worden. Zet als de uien klaar zijn even apart en laat afkoelen, tot de uien lauw zijn. Snijd ondertussen alle kaas in blokjes.
- Meng in een kom de eieren, Griekse yoghurt, slagroom en tijm met elkaar. Doe hier alle kaas bij en roer even om.
- Haal het laurierblaadje uit de uien en doe de afgekoelde uien bij het ei-kaas mengsel.
- Giet dit mengsel in de quichevorm en verdeel de kaas eventueel wat meer. Vouw de randjes naar binnen en bestrijk de randjes met wat van het ei-kaasmengsel uit de vulling met een kwastje.
- Zet de quiche zo’n 30-35 minuten in de oven en check met een saté prikkertje of die gaar is. Zo niet, dan laat je de quiche nog 5 minuten zitten.
- Eet smakelijk!
Ben jij net zo’n kaasgek en ga je deze vier kazen quiche maken? Laat mij het dan weten Laat hieronder een reactie achter of tag mij op Facebook of Instagram. Je kunt de hashtag #aantafelmettammie ook gebruiken. Vind ik heel leuk!
Wijntip
Een frisse en geurige witte wijn gaat heel lekker bij de romige kaassmaak van deze quiche. Denk bijvoorbeeld aan deze Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, waarbij de frisse geur uit je glas springt.