Vegetarische borrelplank met vega bitterballen

Vegetarische borrelplank met vega bitterballen

 

Vandaag (10 oktober) is het de Dag van de duurzaamheid en gisteren was het ook nog eens nationale krokettendag! Ideaal moment dus om de nieuwe vega bitterballen van Kwekkeboom oven te proberen die ik mocht testen. Ik vind de overige oven hapjes van Kwekkeboom ook erg lekker, dus als vleeseter was ik erg benieuwd naar deze Vega bitterballen.

Omdat we hier thuis ook weer kunnen proosten op het weekend maakte ik een volledige vega borrelplank. In het kader van duurzaamheid zat deze plank vol met ‘restjes’ eten dat nog in de koelkast of vriezer lag en zat er dus geen vlees of vis op. De Vega bitterballen pasten hier natuurlijk perfect bij! Vind je deze borrelplank geen plaatje?

Ik vind de vega bitterballen van Kwekkeboom trouwens erg lekker. Uit de airfryer zijn ze super krokant en smaken echt naar de ouderwetse Hollandse bitterbal met draadjesvleesragout. Vriendlief had ik niet verteld dat het vegetarische bitterballen waren en die proefde het verschil niet eens! Super dat er steeds meer vega opties zijn, je hoeft vlees helemaal niet te missen op de borrelplank.


Wat lag er verder op de borrelplank?

  • Wat gesneden groenten, wortels, rode puntpaprika en komkommer
  • Yoghurt-tahin dip met knoflook voor bij de veggies
  • Knoflook olijven
  • Brie
  • Driehoekjes jong belegen kaas met tomaten tapenade
  • Toastjes met geprakte avocado met feta en chili kruiden

Ik ga gauw verder met borrelen; proost!