Steamed seafood bij UMAMI in Den Haag

Umami by Han

 
Bij UMAMI by Han in Den Haag werd ik onlangs verrast door het vernieuwde menu, waarin The Steamed Seafood Bar een prominente rol speelt. Deze nieuwe toevoeging is een ode aan de versheid en gezondheid van zeevruchten, bereid met de traditionele Chinese stoomtechniek. Deze kookmethode, die staat voor balans en harmonie, behoudt de pure smaken en voedingsstoffen van de ingrediënten. Dat wilde ik natuurlijk graag proeven!
 

Heerlijk umami

Het gebruik van umami, de ‘vijfde smaak’, vormt de basis van de culinaire creaties. Nu ben ik wel een echte umami en hartig lover. Bijgerechten zoals bao buns zorgen voor een leuk extraatje. Nu is ook nog pas de menukaart vernieuwd. Chef Han Ji laat zich inspireren door de rijke tradities van de Chinese keuken. Van gestoomde zeetong met Kantonese invloeden tot pittige Black Cod (kabeljauw) met een Sichuanse twist. De nadruk ligt op pure smaken, die de rijke culinaire geschiedenis van Azië tot leven brengen. Wij waren ongelofelijk fan van de gestoomde halve kreeft met garnalen in pittige tomatensaus, de kabeljauw met relish van gemalen chilipeper en de gestoomde coquilles met gekruide sojasaus.

 


Steamed seafood bij UMAMI by Han in Den Haag

Chef-kok Han Ji legt uit: “Vis en zeevruchten vertegenwoordigen overvloed en voorspoed in de Aziatische cultuur. Door te stomen, brengen we deze filosofie in de praktijk.” Het resultaat? Lichte, verfijnde gerechten die tegelijkertijd vernieuwende smaaksensaties bieden, dankzij de combinatie met intensievere bereidingswijzen zoals roerbakken.”
Bij UMAMI kan je veel gerechtjes ook lekker delen, de kaart is heel erg uitgebreid, dus als je de gerechten met elkaar deelt, kan je heel veel proeven. Ideaal!
 

Vernieuwd interieur

Naast het vernieuwde menu heeft UMAMI ook het interieur aangepakt, waardoor de culinaire ervaring nog meer tot zijn recht komt. Denk aan modern, artistiek, Chinees design, met handgeschilderde muurschilderingen (afkomstig van de Franse kunstenaar Skuljan Alljan Moehamad), zoals draken en Aziatische karakters en een hippe bar in het middel van het restaurant. Geeft het net dat beetje extra sfeer. Verder was de wandeling naar het restaurant door een feestfagen gezellig verlicht Den Haag ook heel gezellig (wij gingen in december). We stapten met goede trek binnen. Dus tip van Tammie: ben je op net als ik gek op Aziatische gerechten en zeevruchten, en wil je lekker uit eten in het hart van Den Haag, ga dan zeker naar Umami by Han!
 

Benieuwd naar een video van al het lekkere steamed seafood bij UMAMI by Han in Den Haag? Op mijn Instagrampagina @aantafelmettammie.nl kan je dit terugvinden in een filmpje.

Liever zelf Aziatisch koken? Op mijn website staan heel veel Indische recepten!


*Ik ben uitgenodigd bij Umami by Han, maar dit artikel bevat altijd mijn eerlijke mening.