Snelle rucola salade met blauwe kaas
Rucola salade blauwe kaas
 
Ik heb voor jou een heel simpele en lekkere salade, namelijk deze snelle rucola salade met blauwe kaas. Die het prima doet als bijgerecht wanneer je gaat barbecueën. Deze salade kan je heerlijk in de tuin eten met een glas goede rosé of licht gekoelde rode wijn ernaast. Dit gerecht heeft bovendien maar 4 ingrediënten, maar zit toch boordevol smaak! Meer dan rucola met semi-zongedroogde tomaatjes en blauwe kaas, besprenkeld met wat (goede!) olijfolie is het eigenlijk niet. Simpel, snel en lekker. Ideaal voor de zomerse avondjes, toch?
 

Blauwe kaas in je salade?

Als blauwe kaas gebruikte ik Blue d’Auvergne, een jong en redelijk romig schimmelkaasje uit Frankrijk. Daardoor zit er iets romigs in deze salade. Maar heb je meer zin in een frisse geitenkaas, dan is Bleu de Chévre ook een goede optie en Danablu of Fourme d’Ambert kunnen bijvoorbeeld ook. Het is  maar net hoeveel je van blauwe kaas houdt. Het pittige van de rucola en het zoute van de olijfolie past namelijk perfect bij de blauwe kaas, de lichtzoete zongedroogde tomaatjes maken het af. Fijne combi!


Ingrediënten voor 2 personen als bijgerecht
  • 100 gram rucola
  • 1/2 stuk Bleu d’Auvergne 
  • 75 gram semi-zongedroogde tomaten
  • Flinke scheut goede olijfolie*

*Ik gebruik zelf altijd King Maron olijfolie, omdat ik weet waar deze vandaan komt.

Tip: wil je extra eiwitten? Voeg dan nog een handje grof gehakte walnoten toe.


Hoe maak je deze snelle rucola salade met blauwe kaas?
  1. Verdeel de rucola over een lage saladeschaal. Strooi hierover de semi-zongedroogde tomaatjes en verbrokkelde blauwe kaas.
  2. Besprenkel met wat olijfolie. Easy peasy!

Meer zin in een andere salade? Kijk eens naar deze frisse salade met mango voor de bij de barbecue. Of misschien een bietjessalade met krokante geitenkaas?

  1. Rucolasalade blauwe kaas sundried tomaat

Wijntip

Een frisse Franse rosé, als goede tegenhanger van de sterke blauwe kaas, bijvoorbeeld deze Arrogant Frog uit Frankrijk.