Snelle rucola salade met blauwe kaas
Rucola salade blauwe kaas
 
Ik heb voor jou een heel simpel en lekkere salade, die het prima doet als bijgerecht wanneer je gaat barbecuen. Deze salade kan je heerlijk in de tuin eten met een glas goede rosé of licht gekoelde rode wijn ernaast. Deze salade heeft bovendien maar 4 ingrediënten, maar zit toch boordevol smaak! Meer dan rucola met semi-zongedroogde tomaatjes en blauwe kaas, besprenkeld met wat (goede!) olijfolie is het eigenlijk niet. Simpel, snel en lekker. Ideaal voor de zomerse avondjes, toch?
 
Blauwe kaas
Als blauwe kaas gebruikte ik Blue d’Auvergne, een jong en redelijk romig schimmelkaasje uit Frankrijk. Daardoor zit er iets romigs in deze salade. Maar Danablu of Fourme d’Ambert kunnen bijvoorbeeld ook, of roquefort, het is  maar net hoeveel je van blauwe kaas houdt. Het pittige van de rucola en het zoute van de olijfolie past namelijk perfect bij de blauwe kaas. Fijne combi!

Ingrediënten

Voor 2 personen als bijgerecht

  • 100 gram rucola
  • 1/2 stuk Bleu d’Auvergne 
  • 75 gram semi-zongedroogde tomaten
  • Flinke scheut goede olijfolie (ik gebruik zelf altijd King Maron, omdat ik weet waar deze vandaan komt)

Tip: wil je extra eiwitten? Voeg dan nog een handje grof gehakte walnoten toe.


Hoe maak je het?
  1. Verdeel de rucola over een lage saladeschaal. Verdeel hierover de semi-zongedroogde tomaatjes en blauwe kaas.
  2. Besprenkel met wat olijfolie.

Easy peasy!

  1. Rucolasalade blauwe kaas sundried tomaat

Wijntip

Een frisse Franse rosé, als goede tegenhanger van de sterke blauwe kaas, bijvoorbeeld deze Arrogant Frog uit Frankrijk.