Smoked egg smashed avocado sandwich
Smoked egg smashed avocado sandwich lunch
 
Lekker op de Engelse toer met dit recept voor smoked egg smashed avocado sandwich. Wat natuurlijk gewoon een boterham is met geprakte avocado en een gepocheerd eitje. Wel een gerookt ei, voor extra smaak! Als je dit maakt voor je scharrel die blijft ontbijten na een nachtje slapen, dan blijft hij/zij gegarandeerd langer plakken. Moet je wel willen natuurlijk 😉 
 

Easy peasy smoked egg smashed avocado sandwich

Deze lekkere sandwich is zo klaar! Al hoor ik je nu denken: een gepocheerd ei, dat is toch heel veel gedoe? Nou nee. Ik maak mijn gepocheerde eieren met dit handige pocheerpannetje. Ik zag dit pannetje -maar dan voor 20 eieren- ooit bij een strandtent en dat leek me ook wel handig voor thuis. Dus was het een cadeautje van vriendlief voor kerst vorig jaar. Nu eten we heel vaak een gepocheerd ei. Misschien vind jij het vals spelen, maar ik vind gemak in de keuken erg belangrijk!
 

Meer recepten met gerookt ei?

Het receptje voor deze smoked egg smashed avocado sandwich komt deels van Smoked Eggs Europe zelf, check hun website voor meer recepten met gerookt ei. Of check mijn recept voor gerookte eiersalade voor op een toastje. Meer zin in een warme maaltijd? Dan ga je voor deze herfstige comfort food maaltijd met een gepocheerd gerookt eitje. 

Ingrediënten voor 2 personen als lunch
  • 2 gerookte eieren
  • 2 zuurdesem boterhammen
  • 1 avocado
  • 2-4 el hummus met gegrilde groenten *of een andere variant
  • Handje granaatappelpitjes
  • Versgemalen peper
  • + Extra benodigdheden: broodrooster, pocheerpan/gewone pan, schaaltje, scherp mes voor avocado

Hoe maak je het?

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Rooster de boterhammen. Besmeer met de hummus en daarna met geprakte avocado, een halve avocado per boterham. Bestrooi met wat versgemalen peper.
  2. Zet een pan met water op het vuur. Als het water kookt maak je een kleine draaikolk met een lepel. Tik het gerookte ei open in een schaaltje. Laat daarna voorzichtig in de draaikolk vallen. Na ongeveer 3 minuten is je eitje zacht gepocheerd, laat langer zitten naar wens. Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg op je boterham. Of sla deze hele stap over en doe makkelijk -zoals ik- met een pocheerpannetje. Zie het linkje hierboven. Gegarandeerd een goed gelukt gepocheerd eitje.
  3. Bestrooi je sandwich tot slot met granaatappelpitjes en eventueel nog wat verse zwarte peper en zout over je eitje. Klaar is je lunch, bon appétit!

Wijntip

Wijn bij de lunch! Doen we hier weinig, maar in het buitenland veel meer. Ga eens voor een frisse Pinot Blanc. Die kan bij het eitje, maar overheerst de smaak ervan niet. Is ook lekker fris bij de granaatappelpitjes.