Ravioli met romige cognacsaus, paddenstoelen en entrecote
Ravioli-romige-cognagsaus-paddenstoelen
 
Koken voor la familia! Altijd leuk om dan even lekker uit te pakken. Zet dan deze ravioli met romige cognacsaus en paddenstoelen op tafel, met daarbij een mals stuk entrecote. In het glas een krachtige Valpolicella Ripasso Valpentena. Smullen, toch?
 
Romige cognacsaus
Het recept voor de ravioli komt uit Proef magazine van Gall en Gall en stond al een tijdje op mijn ‘to-make’ lijstje. De combinatie met de cognac maakt dit gerecht super romig en de cognacsmaak proef je bij sommige happen goed terug. Super lekker!
 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 100 ml zonnebloemolie
 • 12 salieblaadjes (of meer. Ik vind salie heerlijk, dus wat extra blaadjes mogen van mij wel)
 • Olijfolie
 • 4 sjalotten, gesnipperd
 • 250 gram mascarpone
 • ½ paddenstoelenbouillon tablet
 • 50 ml cognac
 • 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes gesneden
 • 1 teen knoflook, fijngesneden
 • 500 gram verse ravioli met paddenstoelenvulling (ik had de verse ravioli met eekhoorntjesbrood en porcini van de Appie, deze is echt super smaakvol)
 • Geraspte Parmezaanse kaas (uiteraard!🧀)
 • Entrecote, ongeveer 650 gram

Hoe maak je het?
1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de salieblaadjes even kort tot ze net knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2. Verhit wat olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de sjalotten lichtbruin (middelhoog vuur). Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de mascarpone toe. Roer goed door en voeg daarna de cognac toe. Laat zacht pruttelen onder af en toe doorroeren.
3. Verhit olijfolie in een ander koekenpan en bak de paddenstoelen hier 5 min. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Kook ondertussen de ravioli zoals de verpakking aangeeft in 3 minuten gaar, giet af en bewaar 3 eetlepels kookvocht. Doe dit kookvocht bij de cognacsaus.
5. Doe de ravioli in een middeldiep bord en schenk de cognacsaus erover. Verdeel daarna de paddenstoelen erover en garneer met de blaadjes salie en Parmezaanse kaas.
 
De perfecte entrecote
De entrecote komt van online topslagerij www.bollensteak.nl, hier uit de Bollenstreek. Ik had voor 4 personen 2 entrecotes, samen was dit ongeveer 650 gram. Deze mooie stukken vlees bakte ik in de grillpan.
1. Vlees droogdeppen en met wat olijfolie insmeren.
2. In de pan een klont roomboter en olijfolie doen.
3. Het vet van de entrecote zijdelings een paar sneden geven en dit eerst even op de vetkant aanbraden in de pan. 
4. Vervolgende de entrecote 3 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant bakken.
5. Daarna het vlees aan beide kanten bestrooien met zout en peper en 10 min. in zilverfolie laten rusten waarna je het met een scherp mes in dunne plakken kan snijden.
Zo krijg je een heerlijk mals stukje vlees!
 
Serveer de ravioli en de entrecote samen en je hebt een heerlijk, goed vullend feestmaal!🍷🥩🍝❤️

Wijntip

Een krachtige, volle rode wijn die bij vlees en romige pasta’s met paddestoelen past, zoals de Valpolicella Ripasso Valpentena.