Pinsa met 4 kazen quattro formaggi

Kaasliefhebbers, opgelet! Deze pinsa met 4 kazen (quattro formaggi) is hét ultieme comfort food voor iedereen die houdt van smeuïge, romige smaken en een krokante bodem. De combinatie van mozzarella, Parmezaan, Taleggio en roomkaas zorgt voor die onweerstaanbare kaasstretch én diepe smaak. Extra lekker met een topping van gekarameliseerde uien voor dat zoete contrast.

Waarom deze quattro formaggi pinsa zo onweerstaanbaar is

Een klassieke pizza quattro formaggi ken je vast wel, maar deze pinsa met 4 kazen (quattro formaggi) tilt het naar een hoger niveau dankzij de luchtige, knapperige pinsabodem van Bella Italia. De rijke mix van kazen smel samen in de oven, terwijl de knoflookroomkaas een volle basis vormt. De optionele gekarameliseerde uien zorgen voor een verrassende zoete twist die perfect samengaat met de hartige kazen. Simpel te maken, weinig ingrediënten en snel klaar!

Benieuwd naar een kookvideo van deze pinsa? Kijk dan op mijn Instagram @aantafelmettammie.nl tussen de reels voor een filmpje van de bereiding.


Ingrediënten voor 1 pinsa met 4 kazen (quattro formaggi) | 1-2 personen

  • 1 pinsabodem Bella Italia (te koop bij Jumbo)
  • 100 gram roomkaas
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • Stukje Taleggio
  • Optioneel: gekarameliseerde uien (potje of zelfgemaakt)
  • Versgemalen peper
  • Benodigdheden: scherp mes, snijplank, oven


Hoe maak je deze pinsa met 4 kazen (quattro formaggi)?

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

  1. Bak de pinsabodem 4 minuten af op 220 graden in een voorverwarmde oven voor een knapperige bodem.
  2. Meng ondertussen de roomkaas met het teentje fijngehakte knoflook en versgemalen peper.
  3. Laat de pinsa 5 min. afkoelen. Besmeer daarna met het roomkaasmengsel.
  4. Strooi de geraspte mozzarella erover, rasp er daarna Parmezaanse kaas over en leg er tot slot wat plakken Taleggio op.
  5. Doe de gekarameliseerde uien erop en bak nog ongeveer 5-8 min. af in de oven, afhankelijk van je oven, tot de kaas mooi goudbruin kleurt. Eet smakelijk!

Liever een andere pinsa of pizza? Deze pizza melanzane Parmigiana met aubergine is ook erg lekker!


Wijntip

Bij deze pinsa kaashemel gaat een medium bodied witte wijn erg lekker passen. Denk bijvoorbeeld aan een Viognier, zoals deze Arrogant Frog Viognier uit Frankrijk. Deze aromatische witte wijn is rond, zacht en heeft vaak tonen van perzik, abrikoos en bloemen. De wijn heeft genoeg zuren en wat rondheid om een fijne tegenganger te zijn van de pinsa met 4 kazen.

Deel dit bericht met vrienden

Foto van Tamara

Tamara

Leuk dat je op mijn website kijkt! Dan deel jij vast net zo’n liefde voor kaas, goede wijn en lekker eten als ik. Kijk lekker rond bij alle recepten. Proost! 

Op zoek naar iets anders?