Pannetje duuvelkeskip
In november deed ik voor de 4e keer mee met de swiepswoepswap
Oorspronkelijk is duuvelkeskip een Indonesisch gerecht
Deze duuvelkeskip is een makkelijk eenpansgerecht
Het is namelijk heel makkelijk om dit gerecht voor grote groepen te maken, omdat het allemaal in 1 grote pan past. Daarnaast is het goed voor te bereiden en kan je hier tal van bijgerechten bij serveren. Denk aan friet of stokbrood om lekker in de duuvelkessaus te dippen en een salade ernaast. Of serveer er rijst bij. Serveer er seroendeng overheen voor een kokos touch en plakjes komkommer en ringetjes lente-ui naast voor de frisheid. Ook wat gebakken uitjes eroverheen strooien is heerlijk. En vergeet de kroepoek niet! Ik was meteen verkocht, dit gerecht is goedgekeurd!
De link naar het duuvelkeskip recept van Astrid op BonaPetit vind je hier.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kippendijfilet
- 1 pakje boemboe voor nasi*
- 6 el pindakaas
- 6 el ketjap manis
- bakje champignons 250 gram
- 2 uien
- 1 el sambal oelek
- 6 el tomatenketchup
- 6 el (chili) azijn
- 0,5 kippenbouillonblokje
- 1 rode peper
- Scheut melk om saus dunner te maken
- (Olijf)olie
- Bosui ter garnering
*Ik gebruikte de boemboe van Samasaya, want die is 100% natuurlijk, maar er zijn volop andere keuzes.
Hoe maak je het?
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snijd de kippendijfilet in blokjes. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode peper ook fijn.
- Bak de kip aan in olie. Voeg daarna de uien toe en de boemboe. Roer even om zodat de boemboe gaat geuren.
- Vervolgens voeg je de ketjap manis, azijn, tomatenketchup, sambal, pindakaas, de gesneden champignons en het halve bouillonblokje toe. Roer de saus goed door. Als je de saus dunner wil maken voeg je een scheut melk toe.
- Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur. Proef en voeg eventueel nog extra zout toe als het te flauw is.
- Serveer met friet, stokbrood of rijst. Garneer met frisse ringetjes bosui en seroendeng voor een kokos touch.
Wijntip
Dit is een kruidig gerecht met pit. De wijn moet dus stevig genoeg zijn om hier niet tegen weg te vallen, maar ook fris zijn. Ga daarom voor een licht zoete, kruidige en fruitige Gewürztraminer. Denk bijvoorbeeld aan deze Franse Gewürztraminer van wijnhuis Adam, uit de Elzas.
Comments are closed.