No bake pepernoten cheesecake
no bake pepernoten cheesecake
 
No bake cheesecake; rijmt ook nog eens! Ideaal dessert dus voor 5 december Sinterklaasavond. Want je kan het van tevoren al maken. Daarnaast is dit dessert lekker fris door het citroensap en de yoghurt en is daarom iets minder zwaar dan cheesecake normaal is.
 
Zijn het nu pepernoten of kruidnoten?
Die discussie en verwarring komt altijd wel terug; zijn dit nu pepernoten of kruidnoten. Ik heb in ieder geval kruidnoten gebruikt (die kleine halve rondjes). Pepernoten bekt ook wat lekkerder dan ‘kruidnoten cheesecake’ op de een of andere manier. Zag dit leuke recept btw bij Food Happiness and Joy voorbijkomen. Thanks voor de inspiratie mede-foodie!

Ingrediënten

Voor 4 volle glaasjes

 • 400 gram Griekse volle yoghurt
 • Zakje kruidnoten
 • 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
 • 50 gram gesmolten roomboter
 • 3 el witte basterd suiker
 • 0,5 tot 1 el citroensap
 • Reep lekkere chocolade naar keuze
 • 4-6 kleine glaasjes

Hoe maak je het?
 1. Verkruimel de helft van de kruidnootjes ruw (als je een keukenmachine hebt maal het dan even daarin). Doe dit bij de gesmolten roomboter en roer door.
 2. Doe alvast een laagje kruidnoten op de bodem van de glaasjes, zo kan het mengsel alvast een beetje afkoelen.
 3. Meng de yoghurt, roomkaas, suiker en citroensap door elkaar. Doe nu een laag hiervan bovenop de kruidnoten. Dan weer een laagje pepernoten en ga zo door tot de glazen vol zitten.
 4. Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast en haal een halfuur voor gebruik uit de koelkast.
 5. Maak ze dan af met nog wat grof verkruimelde kruidnoten, eventueel wat geraspte chocolade en grote brokken chocolade. Ik had Tony’s Chocolonely melk kaneelbiscuit.

Ga je liever voor een chocolade dessert? Kijk dan eens naar deze koffie-chocolademousse!


Wijntip

Voor de verandering eens een likeurtip! Ga voor een glaasje Licor 43 original bij dit dessert, eventueel met een blokje ijs. Wil je echt liever wijn? Ga dan voor een zoete, halfdonkere dessertwijn. Bijvoorbeeld een Italiaanse Vin Santo.