Lunchbol met avocado, pittige halloumi en roerei
Luxe lunchbol avocado pittige halloumi roerei
 
Soms kan het leven zo makkelijk zijn. Bijvoorbeeld als je deze lunchbol met avocado, pittige halloumi en roerei maakt. Een makkelijk lunchgerecht -of ontbijt als je zoals ik wel van een stevig ontbijt houdt-, waarbij je lekker veel eiwitten binnenkrijgt. Een goed vullende lunch waarbij je ook nog eens de meest romige scrambled eggs maakt. Deze lunchbol met avocado, pittige halloumi en roerei is echt om op te (vr)eten!
 
Als lunchbol ging ik voor beschuitbollen
Die kan je soms vinden bij de Albert Heijn of bakker. In ‘mijn’ Albert Heijn liggen ze naast het krentenbrood, maar ze hebben de beschuitbollen niet altijd. Kan je ze niet vinden? Maak deze lunchbol dan met ieder ander hard broodje. Dat doet niets af aan de smaak. Deze lunchbol is heel lekker, maar heb ik ook deels gebruikt om een mooie foto te kunnen maken 😉 
 
De gerookte paprikapoeder maakt de lunchbol echt af
Gerookt paprikapoeder geeft die heerlijke, barbecue gerookte smaak af. Naast dat het heerlijk ruikt, doet het dus heel veel voor je gerecht. Vroeger kon ik gerookte paprikapoeder alleen vinden in speciaalzaken, maar gelukkig heeft de supermarkt tegenwoordig ook gerookt paprikapoeder. Ik gebruik trouwens de echte, van “La Chinata”. De kruidenmix hieronder is sowieso een van mijn favorieten. Ik gebruik deze kruidenmix ook in iets andere verhoudingen voor jambalaya of de gevulde sweet chili & lime paprika’s

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 avocado
  • 2 beschuitbollen (of andere broodjes)
  • 3 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 1 rijpe avocado
  • 125 gram halloumi (half stuk)
  • 1 theelepel gerookte (pikante) paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel citroensap
  • Chili flakes om te bestrooien (ik gebruikte pul biber)
  • Boter om in te bakken
  • Zout en peper
  • Eventueel lente-ui in ringetjes om te garneren
  • + extra benodigdheden: oven, grillpan, koekenpan, kwastje, spatel, eventueel een crinkle knife met golfjes

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de halloumi in plakken met een scherp mes. Of gebruik een crinkle knife als je die toevallig hebt, zodat je extra (optische) grillstrepen krijgt.
  3. Maak een papje van de gerookte paprikapoeder, oregano, chili- en knoflookpoeder met de citroensap. Bestrijk hier de halloumi plakken mee. 
  4. Verwarm de beschuitbollen zo’n 5 minuten in de oven tot ze wat knapperiger zijn. Haal uit de oven en leg op een bord. De oven kan nu uit.
  5. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Prak en smeer de avocado uit op de beschuitbol.
  6. Roer in een kommetje de eieren los met de volle melk, peper en zout.
  7. Verhit een koekenpan met wat boter en verhit een grillpan. Bak zonder boter of olie de halloumi in de grillpan, zo’n 5 min aan de ene kant en 3-5 minuten aan de andere kant op middelhoog vuur. Houd het in de gaten, deze baktijden zijn richtlijnen voor een mooie krokante grill halloumi.
  8. Giet het ei-melk mengsel in de koekenpan en na 10 sec roer je het ei los met een spatel. Blijf los roeren voor zo’n 3 minuten tot je een romig roerei hebt. Zet het vuur uit en laat nog heel even doorgaren in de pan. Check hier een filmpje van het perfecte roerei. Verdeel het roerei over de beschuitbol met avocado.
  9. Leg daarop de gegrilde halloumi plakken en bestrooi met de chili flakes en eventueel gesneden lente-ui ringetjes.
  10. Eet smakelijk! 

Wijntip

Hmm, welke wijn is hier lekker bij? Ik at dit als brunch gerecht zonder wijn op een doodnormale zondag, maar als ik mag kiezen zou ik hierbij een frisse witte wijn drinken. Bijvoorbeeld deze romige en frisse Spaanse Verdejo die goed past bij romig/pittige gerechten met kaas.