Koffie-chocolademousse
Koffie-chocolademousse Gordon Ramsay
 
Deze koffie-chocolademousse, ook wel mokka mousse genoemd, a la Gordon Ramsey wil je echt proeven! Dus chocoladelovers opgelet! Want ik begin gewoon met een lekker kerst dessert recept.
 
Makkelijk en hemels dessert
Dit is chocolade heaven, geloof me. De mousse is ook nog eens makkelijk om te maken, goed voor te bereiden en je hebt er geen rauwe eieren voor nodig. En vooruit; ze zijn best machtig. Kleine dessert glaasjes zijn hier dus echt voldoende (normaal gesproken niet natuurlijk).
 
Recept komt trouwens uit 100% Ramsay van Gordon Ramsay.

Ingrediënten

Voor 4 volle glaasjes

  • 100 gr goede pure chocolade (60-65% cacao)
  • 125 gr mascarpone
  • 4 el sterke espresso, afgekoeld
  • 2 el poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • Om te garneren: 4 el slagroom
  • Om te garneren: wat geraspte pure chocolade of cacaopoeder

Hoe maak je het?
  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie. Doe de stukken in een hittebestendige kom die op een pan met zacht kokend water staat. Roer tot de chocolade een gladde massa is, neem de pan van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
  2. Klop met een garde de mascarpone en de poedersuiker door elkaar. Klop dan de espresso en de gesmolten chocolade erdoor.
  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf tot er zachte pieken ontstaan. Schep de slagroom door het mokka-mengsel; meng goed en rustig door.
  4.  Schep het mengsel in vier glazen of schaaltjes en zet het een nacht (minimaal 8 uur) in de koelkast.
  5. Klop vlak voor het serveren de 4 el slagroom stijf en doe dit over de mousse. (Wil je het netjes doen, gebruik dan een spuitzak. Ik heb het zonder gedaan). Strooi de geraspte chocolade of cacaopoeder erover en serveer.

Klinkt als goed te doen, toch? Laat het me weten als je dit gaat maken, heel benieuwd wat chocolade lovers ervan vinden!

Mokka mousse a la Gordon Ramsay


Wijntip

Een stevige, rode wijn die goed bij de chocoladesmaak past. Bijvoorbeeld deze Barista Coffee Pinotage uit Zuid-Afrika.