Kipschnitzel met Parmezaanse kaas
Als je op zoek bent naar een heerlijk en eenvoudig recept, probeer dan deze kipschnitzel met Parmezaanse kaas. Perfect krokant en vol van smaak, is deze schnitzel een geweldige aanvulling op een frisse Caesar salad. Ideaal als lekkere salade maaltijd.
Zelf kipschnitzel maken
Deze kipschnitzel met Parmezaanse kaas is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat iedereen kan bereiden. Gewoon met twee (of meer) kipfilets. Lekker even je agressie eruit slaan en je hebt twee schnitzels. De combinatie van sappige kipfilet en de knapperige Parmezaanse korst maakt het een favoriet voor jong en oud. Serveer de schnitzel naast een klassieke Caesar salad voor een heerlijke zomerse maaltijd.
Kipschnitzel met Parmezaanse kaas én croutons
Je kan kiezen voor wel of geen croutons. Ik maak ze altijd zelf door oude ciabatta ’s in stukjes te snijden, olijfolie en kruiden eroverheen en even kort in de oven af te bakken. Ik maak de salade daarna af met mijn favo dressing van Cardini’s. Daarna de kipschnitzels met Parmezaanse kaas in stukken gesneden erop en afmaken met ansjovis (ben ik dol op!). Dit is een ideaal recept voor een zomerse maaltijdsalade!
Ingrediënten voor kipschnitzel met Parmezaanse kaas | 2 personen
- 2 kipfilets
- 100 gr Parmezaanse strooikaas
- 2 el bloem
- 6 el paneermeel
- 1 ei
- Snufje peper en zout
- Boter om in te bakken
- Benodigdheden: deegroller of fles (om kip platter te slaan), scherp mes, verschillende diepe borden, koekenpan, vershoudfolie, snijplank
Ook heel erg lekker bij een Caesar salad met extra groenten. Ingrediënten:
- 2 kropjes Romaine sla
- Handje cherrytomaten (optioneel)
- Handje gesneden komkommer (optioneel)
- Handje gesneden paprika (optioneel)
- Handje gesneden bosui (optioneel)
- Paar ansjovisjes uit een potje
- Croutons (zelfgemaakt van oud brood)
- 2 gekookte eitjes (ben ik zelf vergeten op de foto)
- 4 plakjes gebakken ontbijtspek
- 2 handjes Parmezaanse kaas snippers
- Caesar dressing bijvoorbeeld van Cardini’s Original
Liever een andere salade? De snelle rucola salade met blauwe kaas past ook heel goed bij deze kipschnitzels.
Hoe maak je deze kipschnitzels met Parmezaanse kaas?
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 min. bakken
-
Leg de kipfilets op een snijplank en leg er vershoudfolie op. Sla plat met een deegroller (of iets anders zwaars, bijvoorbeeld onderkant pan of een gevulde fles) tot de kipfilets ongeveer 1 cm dik zijn.
-
Doe in een bord wat bloem. In een ander diep bord klop je een ei los met een snuf peper erdoor en in het laatste bord meng je paneermeel met de Parmezaanse strooikaas.
-
Haal de kipfilets door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de paneermeel met Parmezaanse kaas. Zorg dat de kip goed bedekt is. Haal de kip eventueel dubbel door het ei en het paneermeel voor zo dadelijk een extra krokante laag.
-
Doe een scheutje boter in een koekenpan en bak de kipschnitzels in ongeveer 10 minuten gaar en mooi goudbruin. Houd zo’n 5 minuten per kant aan.
- Maak ondertussen de Caesar salad door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Maak af met de kipschnitzel met Parmezaanse kaas en leg er eventueel een ansovisje op.
Heeft het gesmaakt? Laat het mij vooral weten! En volg mij ook op Instagram of via Pinterest.
Wijntip
Een zomerse rosé, die doet het hier heel goed bij! Rosé uit de Provence is hier altijd favoriet en past ook goed bij de smaken van de kipschnitzel met Parmezaanse kaas en de salade.