Kazen als een echte kaaskenner bij Fromagerie Kef
kaaskenner-worden-doe-je-zo

 

Kom op, we gaan kazen, kazen, kazen! Blijer kan je me niet maken, omringd door kaas, lezen over kazen in het grote kaaskenner boek. Echt, je kunt me ‘s nachts wakker maken voor lekkere kaas. Dus een dagje Amsterdam werd natuurlijk gecombineerd met het proeven van een paar kazen.

Kaasproeverij, lunch of borrel

Bij Fromagerie & proeflokaal Kef in het hippe Amsterdam Noord kan je terecht voor proeverijen, maar ook gewoon voor lekker lunchen of een drankje doen. Ik koos als lunch een kaasplankje met daarop van links naar rechts Coeur de chèvre (prachtige naam, deze geitenkaas komt namelijk in de vorm van een hart💕), Chaource (een fris romige, lichtzure witte korstkaas) en Saint Remy (een fruitige roodkorstkaas). Het leuke is dat de kazen worden afgestemd op de wijn die je kiest. In dit geval was dat een behoorlijk geel gekleurde Mas Saint Laurent Montmeze, een fruitige Franse wijn, waarbij je heel erg de mineralen proeft. Ik had deze wijn nog nooit gedronken en extra leuk is het dan dat de medewerkers precies weten welke kaas (kazen) daar lekker bij past!

Kaasplankje met drie kazen

 

Neem gelijk een stuk kaas mee naar huis

Naast het restaurant zit een kaaswinkeltje, dus je kan gelijk een lekker stuk 🧀 mee naar huis nemen. Kortom: als je van kazen en wijn houdt, ga hier dan zeker eens langs!

Ben je iets minder gek op kazen?

Dan kan je hier ook prima terecht voor een ‘gewone’ tosti, met boerenham of bijvoorbeeld chorizo, zie hieronder de tosti van vriendlief. Ook een simpel boerenbrood met kaas kan je hier eten. Voor ieder wat wils!

Tosti fromagerie Kef met drie kazen

 

De Mas Saint Laurent Montmeze, een fruitige Franse wijn, met veel mineralen:

Bijpassende witte wijn Mas Saint Laurent