Kabeljauw, chorizo en zeekraal van de barbecue
Kabeljauw, chorizo en zeekraal van de barbecue
 
Dit pannetje kabeljauw met chorizo en zeekraal van de barbecue is een heel makkelijk en kleurrijk barbecue gerechtje. Ziltig, zout, hartig en licht pittig. Naast het snijden van de ingrediënten hoef je het alleen maar in een skillet te gooien en hop, die barbecue op🔥
 

Ziltige combinatie van kabeljauw, chorizo en zeekraal

De zachte textuur van kabeljauw gaat perfect met de pittige chorizo, terwijl de knapperige zeekraal een verrassende, zilte twist toevoegt. Deze unieke combinatie van ingrediënten zorgt voor een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal prikkelen. Je kan dit recept daarnaast heel goed voorbereiden, zet het even in de koelakst totdat het de barbecue op kan. Ik zeg: probeer dit recept!

Ingrediënten voor een pannetje kabeljauw, chorizo en zeekraal van de barbecue | 2-3 personen

  • 220 gram kabeljauwfilet (in stukken)
  • 70 gram chorizo (in plakken)
  • Halve gele paprika (gesneden
  • Paar stengels bosui (in ringetjes)
  • Handje zeekraal (ongeveer 20 gram)
  • Sap van een halve citroen
  • Scheut witte wijn
  • 1/4 rode peper in ringetjes
  • Versgemalen peper en eventueel zout
  • 1 el olijfolie voor in het pannetje
  • Benodigdheden: skillet of schaal geschikt voor de barbecue, scherp mes


Hoe maak je deze kabeljauw, chorizo en zeekraal van de barbecue?

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 min. barbecuetijd

  1. Vet een kleine skillet in met de olijfolie.
  2. Doe daarna alle ingrediënten in het pannetje en maak af met een scheut wijn en citroensap en wat versgemalen peper. Roer even om. Voeg eventueel nog wat extra zout toe.
  3. Barbecue op indirect vuur op ongeveer 200 graden zo’n 13-15 minuten. Als de kabeljauw mooi wit is en een beetje uit elkaar valt en de groenten wat zachter zijn, dan is het klaar.
  4. Serveer met pasta en een frisse salade, bijvoorbeeld deze Spaanse huzarensalade ensalada Rusa.

Heeft het gesmaakt? Laat het mij vooral weten! En volg mij ook op Instagram of via Pinterest.


Wijntip

Ik zeg, ga voor een lekkere frisse ziltige Spaanse Verdejo. Die past goed bij de pittige chorizo, ziltige zeekraal en zachte kabeljauw. Bijvoorbeeld deze Mantel Blanco Verdejo.