Kaasbroodjes

Homemade kaasbroodjes

Homemade kaasbroodjes! Krokante broodjes met een romige kaasvulling. Een heerlijke snack voor in het weekend bij de borrel of om op tafel te zetten bij de brunch. Ook ideaal om uit te delen tijdens de feestdagen die eraan komen. Kaaslovers laat je hoooren!šŸ§€


Ingrediƫnten

Voor ongeveer 10 kaasbroodjes

  • Bladerdeegrol van ongeveer 270 gram
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 ml kookroom
  • 250 gram geraspte kaas ik had oude kaas en wat ovengratin mix van emmentaler, mozzarella en jong belegen kaas + extra om te bestrooien
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Peper en zout
  • 1 ei losgeklopt

10 kaasbroodjes was net genoeg voor vriendlief en mij om er 2 dagen van te smullen en er ook nog een paar uit te delen. Wil je er meer maken? Dan verdubbel je gewoon alle ingrediƫnten!


Hoe maak je het?
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de rol bladerdeeg in 10 langwerpige stukken. Dit worden je kaasbroodjes.
  3. Smelt de 30 gram roomboter in een pannetje.
  4. Roer de 1,5 eetlepel bloem erdoor, roer tot het licht zanderig wordt en roer 1 minuut door, zodat de smaak van de bloem niet blijft.
  5. Roer er dan langzaam de 100 ml halfvolle melk en 25 ml kookroom door.
  6. Vervolgens roer je de geraspte kaas erdoor met de eetlepel mosterd en wat peper en zout. Zie de foto hieronder voor hoe het er dan uit ziet.
  7. Beleg de plakjes bladerdeeg met ongeveer 1,5 eetlepel van het kaasmengsel en vouw dicht. Druk de randjes heel goed dicht (doe dit ook echt! Ik deed dit bij sommigen broodjes blijkbaar niet dus die braken open in de oven en dan krijg je kaas lava)
  8. Besmeer alle kaasbroodjes met het geklutste ei en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
  9. Bak dan 20 minuten af in de oven.
  10. Laat 5 minuten afkoelen en smullen maar!

kaas roux Ā  Kaasbroodjes voordat ze in de oven gaan


Wijntip

Een frisse Chablis; als tegenhanger van het vet van het bladerdeeg, maar wel passend bij de romige smaak van de kazen.