Kaas & Wijn

Een dag niet gekaasd is een dag niet geleefd. Kaas is baas. Kaas is leven. Je hoort het al: ik ben gek op kaas. En ik neem jou graag mee in de wondere wereld van kaas met alle soorten die er zijn. 

Want de kaaskeuze is reuze…

Heb jij voorbeeld wel eens nacho’s gemaakt met Monterey Jack? En ken je Epoisses of Chaource al? Of eet je weleens een friszuur geitenkaasje, met de perfect passende frisse witte wijn? Klik hieronder op een kaasje en ik vertel je er graag meer over!

Waar komt die liefde voor kaas vandaan?

Mijn kennis over en liefde voor kazen komt uit pure eigen interesse en liefde voor kaas vanwege de veelzijdige smaken. Als klein kind was ik al gek op blokjes kaas. Toen ik 12 was kreeg ik bij vrienden van mijn ouders voor het eerst een toastje met brie. “Wat is dat romige spul wat zo apart lekker smaakt”? Brie was op dat moment voor mij nog redelijk sterk, maar op de een of andere manier smaakte het toch naar meer. Voortaan moest mijn moeder een stukje brie meenemen met de boodschappen! Zo ben ik gaandeweg steeds meer verschillende kazen gaan proeven. Variërend van lichte en romige kaas tot de meest sterke blauwe kazen die er zijn. Waar ik eerst het verschil tussen de verschillende soorten brie nog niet proefde, proef ik nu zeker wel verschil. En toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt waarop ik wijn mocht drinken, ontdekte ik hoe heerlijk kazen en wijnen samengaan. Wat een feestje! Ik kijk dan ook altijd reikhalzend uit naar mijn wekelijkse bezoekje aan de kaasboer.