Hartige courgette cake met feta
Hartige courgettecake met feta
 
Of ik wat wilde maken voor het teamontbijt maandagochtend? Natuurlijk! Het werd deze hartige cake met courgette, feta en zongedroogde tomaten. Doet het een paar dagen later nog steeds goed als tussendoortje. Zelfs als ontbijt is een plak van deze hartige cake heerlijk. Doe er een lekkere lik roomboter op en smullen maar!

Ingrediënten
  • 1 grote courgette grof geraspt
  • 150 gram feta, grof verkruimeld
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie uitgelekt en fijngesneden
  • 4 takjes tijm alleen de blaadjes
  • Theelepel oregano
  • Theelepel gedroogde munt
  • 250 g bloem
  • Zout en peper uit de molen
  • 10 g bakpoeder
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 85 ml melk
  • 2 eieren
  • Handje geraspte oude kaas + extra om te bestrooien
  • + cakevorm
  • + grove rasp of keukenmachine

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  3. Roer in een ruime kom de bloem, een snuf zout, een flinke draai versgemalen peper, het bakpoeder en alle kruiden door elkaar.
  4. Voeg de geraspte courgette, verkruimelde feta en zongedroogde tomaat toe en roer door elkaar.
  5. Klop in een andere kom de olie, melk, eieren en geraspte kaas tot een glad mengsel. Voeg dit eimengsel toe aan het bloemmengsel en spatel door elkaar tot alles goed gemengd is.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. En nu afbakken in de oven, ongeveer 45 tot 50 minuten tot de courgette cake gaar is.
  8. Laat erna even een halfuurtje afkoelen en smullen maar!

Wijntip

Een lekker frisse, witte wijn.