Grilled cheese donuts met aardbeien

 

Grilled cheese donuts met aardbeien, het perfecte zoet-hartige brunchgerecht voor deze Pasen! Ik kreeg prachtige felrode Inspire aardbeien en wilde er eens iets anders dan anders mee maken. Dat werd deze stapel grilled cheese donuts!

Gegrilde brie én aardbeien

Die combinatie is dus echt superlekker! Door de romige brie te verwarmen wordt het minder sterk van smaak en komt het romige van de kaas juist nog beter naar voren. De Inspire aardbeien zijn daarnaast al extra zoet (en extra mooi rood). Dat in combinatie met de lekker foute zoete donut en je hebt het beste van zoet en hartig. Als kind kreeg ik weleens een mini donut mee naar school en dat vond ik echt een feest. Met deze grilled cheese donuts zet je dan ook een feestje op tafel, echt een heerlijk én simpel brunchgerecht voor Pasen!
 
Bekijk hier hoe je deze heerlijke cheesy donuts maakt in de video op Instagram!


Ingrediënten

Voor 3-6 personen

 • 6 kleine donuts
 • 1 stuk roombrie (je houdt wat over)
 • 6 aardbeien
 • 30 ml (of meer) maple syrup
 • + Extra benodigdheden: contactgrill of grillpan, scherp mes


Hoe maak je het?

Bereidingstijd: 10 minuten + 3 minuten grill tijd

 1. Snijd de donuts doormidden, net als een hamburgerbroodje.
 2. Snijd een paar repen brie af en beleg de onderste helft donut met plakjes brie.
 3. Top af met in plakjes gesneden aardbei. Ongeveer 1 middelgrote aardbei per donut. Leg de andere helft van de donut erop.
 4. Zet de contactgrill aan of verhit een grillpan. Leg de donuts op de grill. Als je een grillpan gebruikt, leg dan een zwaar bord of een ovenschaal bovenop de donuts.
 5. Grill ongeveer 2 minuten aan elke kant (grillpan) of 4-5 minuten (contactgrill) tot de donuts mooi knapperig bruin zijn en de brie gesmolten.
 6. Laat 5 minuten afkoelen, dan kan je de donuts beter op een bordje leggen, anders zijn ze nog erg zacht.
 7. Leg op een bord, stapel de grilled cheese donuts met aardbeien op elkaar of leg ze apart op een bordje en schenk de maple syrup eroverheen.

Zin in een ander brunchgerecht met Pasen? Maak dan deze gevulde paaskrans met roerei.


Wijntip

Mimosa’s met zoetige prosecco of andere bubbels! Lekker bij de zoete aardbeien. Meer over mimosa’s en een lekker mimosa recept vind je bij Ongewoon Lekker.