Gevulde Paaskrans met ei
Paastafel met Paaskrans
 
 
We zouden het bijna vergeten met alles rondom het Corona virus, maar het is alweer bijna Pasen! Daarom dit makkelijke recept van een gevulde Paaskrans met ei, spek en kaas voor je. Deze gezellige, gevulde Paaskrans staat in een handomdraai op tafel. Zo maken we er thuis toch nog een beetje een Paasfeestje van! 
 

Een eetbare Paaskrans 

Een Paaskrans is natuurlijk eigenlijk van bloemen en Paastakjes. Net zoals een Kerstkrans. Maar omdat je chocolade kerstkransjes ook gewoon kunt eten tijdens Kerstmis, vond ik het wel tijd voor een eetbare Paaskrans. Je kan deze gevulde Paaskrans met ei natuurlijk zelf naar hartelust vullen met van alles wat je lekker vindt. In plaats van Goudse kaas is geitenkaas namelijk ook heel erg lekker (en very Pasen & lente sfeer). En uiteraard is dit weer een makkelijk recept, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Met zijn tweeën is dit een royale portie, maar voor vier personen is het precies goed. Heb je gevulde Paaskrans over? Uiteraard kan je het gewoon nog een dagje in de koeling bewaren. Warm het dan de dag erna even 10 minuten opnieuw op in de oven. Fijne Pasen alvast!


Ingrediënten
 • 1 verpakking croissantdeeg voor 6 grote croissants
 • Hand verse bieslook
 • 6 eieren
 • 6 plakken ontbijtspek of bacon Of houd het voor een dagje zonder vlees alleen bij kaas
 • Half zakje geraspte Goudse kaas
 • 50 ml melk
 • Boter om in te bakken 
 • Zout en peper

Gevulde Paaskrans


Hoe maak je het?
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Leg op je bakplaat een vel bakpapier en verdeel hier het croissantdeeg over in de vorm van een ster (zie afbeelding hieronder). Het wordt een soort ster met een gat in het midden. Plak met je vingers het deeg goed aan elkaar vast, zodat het niet loslaat in de oven.
 3. Doe de 6 eieren in een hoge maatbeker wen doe de melk erbij, samen het het handje bieslook en een ruime snuf peper en zout. Meng goed door elkaar.
 4. Zet een koekenpan op het vuur met een scheut boter en schenk het mengsel in de pan, maar houdt een mini beetje ei-mengsel over om straks de Paaskrans mee te bestrijken.
 5. Blijf bij je ei en roer steeds door, zodat het geen omelet kan worden en er geen ei aan de bodem blijft vastplakken, maar je een roerei krijgt. Na ongeveer 1 minuut zijn de eieren goed. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen nog verder in de oven. 
 6. Haal de pan van het vuur en laat de roereieren een beetje afkoelen.
 7. Leg op elke croissantflap een plak ontbijtspek of bacon, dit past precies in de puntvorm.
 8. Leg daarbovenop een ruime lepel van het roerei. Verdeel zo alle roerei goed over de hele croissant ster met extra ei bij de flappen.
 9. Verdeel nu de geraspte kaas over het eimengsel en ook wat over de zijkant en de openingen, zoals je hieronder kunt zien. 
 10. Tijd om de ster te maken en het croissantdeeg dubbel te vouwen. Vouw het puntje naar binnen en druk het goed vast aan de onderkant van de krans. Druk de deegranden goed dicht.  
 11. Bestrijk de gevulde Paaskrans met het overgebleven ei-mengsel en bak in 25 tot 30 minuten af in de oven. Nu heb je als het goed is een ster die er zoals onderstaande foto uitziet.
 12. Kijk bij 20 minuten even of de Paaskrans niet te bruin wordt en dek anders af met aluminium folie en zet de temperatuur terug naar 170 graden. 
 13. Haal de gevulde Paaskrans uit de oven, dien op en eet smakelijk 🙂
Paaskrans oven

Croissantdeeg in stervorm. Je ziet de afdrukken van hoe het op het bakpapier ligt nog zitten.

Heb je zin in wat meer pit op de Paastafel? Kijk dan eens naar deze prachtig gevlochten pittige kippakketjes


Wijntip

Ga voor een lekkere frisse Pinot Grigio, die past sowieso goed bij de Paasbrunch. Bijvoorbeeld deze