Gevulde brioche broodjes met garnalen, avocado en zalmeitjes

Gevulde brioche broodjes met garnalen avocado en zalmeitjes

GEVULDE BRIOCHE BROODJES MET GARNALEN, AVOCADO EN ZALMEITJES • Op zoek naar een feestelijk, licht en smaakvol gerechtje dat zó gemaakt is? Deze gevulde brioche broodjes met garnalen, avocado en zalmeitjes zijn perfect als luxe lunch, borrelhapje of voorgerecht. De romige avocadosalade met frisse limoen en een pittige kick van sriracha vormt de perfecte vulling voor zachte, zoete broodjes. Bovenop zorgen zalmforeleitjes en kiemgroenten voor een chique én smaakvolle afwerking.

Luxe en makkelijk: perfect voor brunch of borrel

Wat deze gevulde brioche broodjes zo fijn maakt, is dat je ze van tevoren kunt voorbereiden en op het laatste moment kunt afmaken met de toppings. De combinatie van zachte garnalen, romige avocado, frisse limoensap en een vleugje pit maakt het een crowd-pleaser. Serveer ze met wat extra srirachamayonaise en je hebt een stijlvolle twist op de klassieke garnalencocktail

Benieuwd naar een kookvideo van deze brioche broodjes met garnalen, avocado en zalmeitjes? Kijk dan op mijn Instagram @aantafelmettammie.nl voor een filmpje van de bereiding.


Ingrediënten voor gevulde brioche broodjes met garnalen, avocado en zalmeitjes | 6 stuks

  • 6 kleine brioche- of melkbroodjes 
  • 100 gr cocktailgarnalen 
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche light
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl sriracha (of sambal)
  • Handje fijngesneden bieslook 
  • Zout & versgemalen peper
  • Potje zalmforel eitjes 
  • Kiemgroenten
  • Srirachamayonaise on top
  • Benodigdheden: scherp mes, snijplank, staafmixer of keukenmachine, hoge mengbeker, serveerbord


Hoe maak je deze gevulde brioche broodjes met garnalen, avocado en zalmeitjes?

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

  1. Snijd de avocado in tweeën en lepel uit. Doe in een hoge mengbeker.
  2. Hak de garnalen grof en laat ongeveer 1/4 over voor de garnering 
  3. Doe ook de mayonaise, crème fraîche, limoensap, sriracha, bieslook, zout en peper in de mengkom en mix fijn met de staafmixer. Iets te dik? Voeg een scheutje water toe en mix nog een keer door tot het wat luchtiger is. Het moet een romige mix worden. 
  4. Voeg daarna 3/4 van de gehakte garnalen toe en roer om.
  5. Lepel het garnalen-avocadomengsel in de broodjes.
  6. Werk af met een klein lepeltje zalmeitjes bovenop. En daarna wat kiemgroenten, 
  7. Tot slot een paar toefjes sriracha mayonaise voor wat extra romige pit. 

Liever een andere borrelhapje? Deze makkelijke bruschetta’s met tonijntartaar zijn ook erg lekker!


Wijntip

We gaan naar Spanje, voor een iets minder bekende druif, namelijk de Albariño uit Rias Baixas. Licht, aromatisch en iets ziltig, deze Martin Codax Albariño is een frisse witte wijn die ideaal is bij schaal- en schelpdieren. De subtiele florale tonen en fijne zuren maken dit een topcombinatie met de garnalen, zalmeitjes en friszure limoen.

Deel dit bericht met vrienden

Foto van Tamara

Tamara

Leuk dat je op mijn website kijkt! Dan deel jij vast net zo’n liefde voor kaas, goede wijn en lekker eten als ik. Kijk lekker rond bij alle recepten. Proost! 

Op zoek naar iets anders?