Fruitsmoothie met banaan en peer
Fruitsmoothie
 
Nieuw jaar, dezelfde fruitsmoothie! Deze fruitsmoothie met banaan en peer maak ik echt al jaren. Eigenlijk is dit mijn go to recept, zo zien ongeveer bijna al mijn fruitsmoothies eruit. Extra fijn: deze fruitsmoothie heeft maar 6 ingrediënten!
 
Waarom deze fruitsmoothie?

Ik postte de smoothie laatst als ontbijt in mijn Instagram stories. Toen kreeg ik de vraag of deze ook op mijn website stond. Uh nee, eigenlijk niet. Maar waarom niet? Ik denk altijd dat zoiets niet interessant is voor jullie. Maar ik vergeet dan een beetje dat zo’n ‘simpel’ ontbijt voor mij wel heel vanzelfsprekend kan zijn, maar dat niet iedereen zo op gevoel een fruishake maakt. Een leidraad is vaak best wel fijn. Vandaar dat ik de komende tijd wat meer ‘simpele’ recepten deel, die ik dagelijks eet en voor mij niet meer spannend zijn. Zoals mijn Griekse omelet voor de lunch of dus deze fruitsmoothie met banaan en peer. Lekker voor je ontbijt morgenochtend!

Wat gaat er in deze fruitsmoothie?
Obviously peer en banaan, want banaan is denk ik wel mijn lievelingsfruit. Verder gaan hier blauwe bessen in, een stuk gember en wat amandelmelk. Wat het een vegan fruitsmoothie maakt. Ik ben niet zo’n los fruit eter, dus op deze manier kom ik toch aan mijn fruitinname. Heb je nog een restje andijvie, spinazie of boerenkool in huis? Dit kan er ook prima door, ga voor 1 handje groenten per persoon. Voor wat extra romigheid kan je er ook een halve avocado doorheen doen. Je kan volop variëren met deze fruitsmoothie, maar de variant met banaan en peer en spicy gember (goed voor je maag en weerstand) blijft gewoon mijn favoriet!

Ingrediënten voor 2 personen
 • 1 peer 
 • 1 banaan
 • 2 handjes blauwe bessen
 • 200 ml ongezoete amandeldrank
 • 1 stuk gember van ongeveer een duim / 5 cm
 • Optioneel: snufje kaneelpoeder
 • + Extra benodigdheden: staafmixer of blender, hoge maatbeker, scherp mes, snijplank

Hoe maak je het?

Bereidingstijd: 5-10 minuten

 1. Was de peer. Gebruik ook de schil. Snijd de peer in stukken en verwijder het klokhuis. Doe in de hoge maatbeker of blender.
 2. Pel de banaan, breek in 2 en doe ook in de maatbeker. Gooi ook de blauwe bessen erbij.
 3. Giet de amandelmelk eroverheen en doe de geschilde gember erbij en het snufje kaneelpoeder. Staafmixer in de maatbeker en blenden maar!
 4. Giet in hoge glazen en klaar is je fruitsmoothie!
 5. Tip: in de zomer kan je ijsblokjes toevoegen voor een frisse fruitsmoothie.