Food wandeltoer door de Jordaan met Gallo wijnen
Rode wijnen Gallo Family
 
Wie mij een beetje kent weet hoe gelukkig ik van kaas-wijn pairings word. Onlangs mocht ik als gastblogger voor Wijntjes met Esther mee met de Fine Food Experience Tour. Deze wandeltour werd samen met Gallo Family Vineyards georganiseerd en liep langs allerlei leuke food zaakjes in het gezelligste gedeelte van Amsterdam, de Jordaan. Lekker aan de wandel met mede-food en wijn liefhebbers dus!
 
Stop #1 was op zijn Frans bij Petit Gateau
Bij Petit Gateau, een écht Franse patisserie, kregen we een glas White Zinfandel (rosé) van Gallo Family met een taartje. Zinfandel is dan wel een blauwe druif, maar door de korte weking van de schil wordt het toch een lichte rosé. Ik koos hierbij (uiteraard) voor het chocoladeganache taartje. Leuke was dat de rosé best een zoete afdronk had, maar dat deze door de combinatie met het taartje een stuk minder zoet werd. Deze rosé is denk ik heerlijk op een zwoele zomeravond als die goed gekoeld is. Door naar stop nummer 2. De stop waar mijn foodie hart sneller van gaat kloppen… kazen. Maar daar kom ik zo op terug, want: kaas! Daar moet even uitgebreid over geschreven worden. 
 
White Zinfandel rosé met zoete kleine taartjes
 
Stop #3 lekker rood en Italiaans
We zetten de wandeling voort naar Terre Lente, een Calabriaanse delicatessenzaak. Calabrië is een regio in het zuiden van Italië en de gerechten daarvandaan staan bekend als rood en pittig. Daar houd ik wel van! We startten hier met een Merlot en een bruschetta met Cappocollo en olijfolie. Van Cappocollo had ik nog nooit gehoord, maar het ziet er hetzelfde uit als Coppa (een Italiaanse gedroogde ham die ik ook erg lekker vind). Google kon mij gelukkig helpen. Coppa en Cappocollo zijn familie van elkaar en zijn ook redelijk dezelfde worsten. Het verschil zit hem in de plaats waar de worst gemaakt wordt, in dit geval dus Calabrië, en in de samenstelling van de kruiden die worden gebruikt. Weer wat  geleerd! Tweede rode wijn was de Cabernet Sauvignon met een bruschetta met lardo en kastanjehoning. Voor wie het niet kent, lardo is rugspek van varken wat bijna helemaal uit (wit) vet bestaat. Het is zo zacht dat het bijna smelt op je tong. Kastanjehoning heeft een nootachtige, zoete smaak en wordt gemaakt van de nectar uit de bloesem van de kastanjeboom.
 
Bruschetta met Cappocollo
 
Stop #4 Zoete afsluiter met Moscato en chocolade
Door naar de laatste food zaak! Bij Puccini Bomboni staat een zoete Moscato wijn met een pure chocolade-walnoot bonbon te wachten. Het is hier een waar chocowalhalla en ik kon me dit keer niet bedwingen en ging met twee pure chocolade bonbons met tamarinde naar huis. Dan komt mijn kleine beetje Indonesische bloed toch even om de hoek kijken. Heel benieuwd hoe deze combi smaakt! Wordt vervolgd.. Leuk weetje: Puccini Bomboni behoort wereldwijd tot de top 10 van beste chocolatiers.
 
Puccini bomboni chocoladeheaven
 
Terug naar stop #2: mijn afdeling, de kaashemel van Bourgondische Lifestyle
Hier werd ik verwend met twee witte wijnen van Gallo Family, een Sauvignon Blanc en een Chardonnay. Bij de Sauvignon aten we een stevige, frisse geitenkaas; Charrolais chevre. Wat een top wijn-spijs combi was dat! Ook een romige blauwe kaas uit Denemarken (Korenbloem) kwam voorbij. Door naar de Chardonnay. Hierbij kreeg ik eerst een romige witflora kaas uit uit eigen land(!) met de prachtige naam ‘Zwaluwgekwetter’. En als afsluiter een stukje Comté, een harde kaas met een nootachtige smaak uit de Jura. Man, ik kan zo genieten van die wijn-spijs combi’s! Als het aan mij lag had ik daar weer een deel van mijn salaris achtergelaten en had ik thuis een koelkast vol kaas gehad. Maar ik heb me ingehouden! Onder andere om mijn mede-foodies het laatste stuk van de wandeling niet te vergassen. Bourgondisch Lifestyle is nou echt zo’n winkeltje waar ik graag kom en ook regelmatig een deel van mijn salaris inlever hihi.
 
Kaas-wijnhemel
 
 
Check de volledige wandeltour met al het lekkers wat voorbij kwam trouwens via mijn gastblog bij Wijntjes met Esther!
 
En zoals Esther het zo mooi verwoord: dit was de wine up van de dag:
 
Alle Gallo wijnen van de tour

Over Gallo Family Vineyards:

Ernest en Julio Gallo (twee Italiaanse broers met een grote liefde voor wijn) startten in 1933 aan het einde van de drooglegging een wijnbedrijf in Californië.  Hun doel is vanaf de eerste dag duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kan genieten.

Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds diezelfde filosofie, en probeert voortdurend de wijnen te verbeteren om te voldoen aan de constant ontwikkelde smaken van de wijnliefhebbers. Ook is het hun doel om in hun assortiment een Gallo wijn voor elk moment te hebben. Kijk hier op hun website


Wijntip

De rode Merlot was mijn favoriet! Deze doet het goed bij een antipasti plankje met romige en halfharde kazen en vleeswaren en olijven. Echt op zijn Italiaans dus. 

Merlot van Gallo Family antipasti