DIY kerst rendieren met marsepein

 
Wat een leukerds, deze DIY kerst rendieren met marsepein. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en met Rudolphs rode neusje van marsepein krijg je een heel leuke kerst traktatie. Leuk om uit te delen op werk of school of om op de kersttafel te klaar te zetten!
 

DIY kerst rendieren

Bij een vorige baan nam een collega dit mee naar werk tijdens het kerstontbijt. Hoe leuk! Ik heb de rendiertjes iets aangepast en daarvan natuurlijk ook een filmpje gemaakt, zodat je goed kunt zien hoe je deze DIY kerst rendieren met marsepein maakt. Tip: de rode marsepein kan je in sommige supermarkten of bakwinkels vinden, maar niet overal, dus ik bestelde de marsepein online bij een bakshop.
 

Zoet en hartig

Wat ik zelf heel lekker vind aan deze DIY kerst rendieren is de combinatie zoet en hartig. De zoute pretzels met de zoete marsepein en melocakes, topcombinatie! Lekker met een kop warme chocomel of bij een glühweintje.

Ingrediënten voor 12 stuks

 • 12 melocakes, chocoladecakes of chocoladezoenen
 • Handje zoute biscuit en pretzel mix (bijvoorbeeld deze van Chio)
 • Rode marsepein ongeveer 50-100 gram
 • Suikeroogjes (bijvoorbeeld deze van Dr. Oetker)
 • Decoratiestift van (witte) chocolade
 • Extra benodigdheden: snijplank

Hoe maak je deze DIY kerst rendieren met marsepein?

Bereidingstijd: 30 minuten

 1. Kies de ‘geweien’ uit voor de rendieren uit de zoute mix en leg klaar in een bakje. Leg alle overige ingrediënten ook klaar.
 2. Steek 1 zoute biscuit aan de linkerkant in de cake en 1 zoute biscuit aan de rechterkant.
 3. Rol met je handen een bolletje (de neus) van de rode marsepein en plaats die op de cake.
 4. Pak een suikeroogje en doe een toefje van de chocoladedecoratiestift aan de onderkant, zodat het oogje blijft plakken. Plak zo beide oogjes op en klaar is je DIY kerst rendier.
 5. Ga je de kerst rendieren later eten? Bewaar ze dan in de koelkast, zodat de chocolade niet smelt en de oogjes niet verzakken. Ik deelde ze een dag later uit op werk en alles was nog knapperig en lekker.

Wil je nog meer leuke kerst DIY recepten? Kijk dan eens naar deze zelfgemaakte eetbare amuselepels van MyHappyKitchen. En wat ook leuk is om op tafel te zetten, een mooie Tête de Moine kaas mét kaaswiel.


Wijntip

Ga eens voor een dessertwijn! Lidl heeft een heerlijke en betaalbare ijswijn, die hier goed in de smaak is gevallen.