Desembrood met geitenkaas, coppa en verse vijgen
Het is weer verse vijgentijd!
Dus geïnspireerd door de restjes uit de koelkast heb ik nu een snelle & lekkere weekendlunch voor jou! Geroosterd zuurdesem brood met geitenkaas, Coppa di Parma en verse vijgen. Om je vingers bij af te likken!
Coppa di Parma
Coppa di Parma is een hamsoort uit Italië en heeft een kruidige en redelijk sterke, rokerige smaak. Ik leg het de laatste tijd wel eens op de borrelplank en er lagen nog een paar plakjes in mijn koelkast te wachten op een mooie eindbestemming.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 sneden zuurdesembrood geroosterd
- Zachte geitenkaas
- 1 verse vijg
- 4 plakjes Coppa di Parma
Hoe maak je het?
Bak de plakjes Coppa even kort in een droge koekenpan, zodat ze lekker knapperig worden en de smaak wat zoutiger wordt. Ideaal bij het zoetje van de vijgen. Beleg het desembrood met in deze volgorde: geitenkaas, plakjes coppa, plakjes vijg.
Yum yum, heerlijk die verse vijgentijd!
Wijntip
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past goed bij het romig zure van de geitenkaas.
Comments are closed.