Coeur Neufchâtel
Smaak van Coeur Neufchâtel
De korst van de kaas is fluweel en donzig zacht, maar van binnen is de kaas lekker stevig. Ik vind de kaas romig en net onder de korst licht pikant. In ieder geval een milde kaas. Eigenlijk lijkt de smaak nog het meest op die van Camembert.
Er bestaan trouwens ook kleine Coeur Neufchâtel, genaamd Le Neslois. Hoe leuk zijn die kleine hartjes?! Soms heb je geluk en vind je er een paar bij de kaasboer. Deze vond ik bij het Smaakhuis in Lisse.
Zie nog meer lekkere witflora kazen zoals brie en l’Edel de Cleron op de Kaas! pagina.
Wijntip
Een witte, frisse wijn met een volle smaak of een mousserende wijn. Denk aan een houtgerijpte Chardonnay, zoals deze of een Viognier. Of aan Champagne of deze Crémant. Je kunt er beter geen rode wijn met stevige tannines bij drinken, want dan proef je de kaas niet meer. Een lichte Beaujolais zou bijvoorbeeld wel kunnen.
Comments are closed.