
BOWL MET PITTIGE TONIJNSALADE • Voor Princes Vrijdag Visdag gaan we met dit derde recept voor een poké bowl! Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze spicy tonijn bowl jouw nieuwe go-to. Met ingrediënten die je makkelijk op voorraad hebt — zoals tonijn in blik en kikkererwten— zet je binnen 25 minuten een kleurrijke, verse bowl op tafel. Lekker pittig door de sriracha en de pittig gekruide kikkererwten!🔥
Waarom jij deze bowl met pittige tonijnsalade wilt proberen
De ster van deze bowl is zonder twijfel de pittige tonijnsalade. Door de tonijn uit blik te mengen met romige mayo, een scheutje citroensap en natuurlijk een royale lepel sriracha, ontstaat een frisse maar vurige topping die perfect past bij de andere ingrediënten. De combinatie van zacht en romig en pittig en hartig maakt deze bowl met pittige tonijnsalade een echte smaakbom. Ideaal voor spice lovers. En wil je dat het nog sneller op tafel staat? Bak dan de kikkererwten al een dag eerder krokant.
Kijk ook eens op mijn Instagram @aantafelmettammie.nl voor meer recepten met tonijn.
Ingrediënten voor bowl met pittige tonijnsalade | 2 personen
- 250 gram gekookte sushirijst / poké bowl rijst
- 2 blikjes Princes tonijn in water 145 gr
- 4 el mayonaise
- 3 bosuitjes (fijngehakt)
- 1 el sojasaus
- 1,5 el sriracha
- Halve citroen (uitgeperst)
- Handje sesamzaadjes ter garnering
- 190 gram kikkererwten (goed uitgelekt)
- 2 el pittige barbecuesaus
- 0,5 komkommer (in blokjes)
- 1 rijpe avocado
- Sriracha mayonaise naar smaak on top
- Versgemalen peper en snuf zout
- Benodigdheden: mengschaal, scherp mes, snijplank
Hoe maak je deze bowl met pittige tonijnsalade?
Bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten
- Verwarm de oven voor op 210° graden (hetelucht). Meng de uitgelekte kikkererwten met de barbecuesaus, een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 20–25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege om.
- Meng de uitgelekte tonijn met mayonaise, bosui, sojasaus, sriracha en citroensap. Roer goed door tot een romige, pittige tonijnsalade
- Verdeel de sushirijst over twee kommen. Leg daarop de tonijnsalade, de geroosterde kikkererwten, komkommerblokjes en plakjes avocado en extra bosui. Garneer met sesamzaadjes en srirachamayonaise.
- Deze bowl is het lekkerst als je hem meteen serveert, zodat alle smaken fris en pittig blijven. Eet smakelijk!
Liever een andere salade? Deze bietjessalade met krokante geitenkaas is ook erg lekker!
Wijntip
Een witte wijn, lekkere rosé of sake, bij dit gerecht passen meer opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Weissburgunder die door zijn frisheid met frisheid in de afdronk perfect past bij Aziatische en pittige gerechten.