Beemsterkaas zomertour: Amersfoort
Beemsterkaas zomertour

xx Winkelcentrum Amersfoort Vathorst

 
Een Beemster zomertour? Jazeker! In ons mooie Nederland vind je namelijk op heel veel plekken heerlijke gerechten met Beemsterkaas. Een aantal van die plekken ga ik bezoeken, zodat jij daar ook een lekker broodje Beemsterkaas kan gaan halen. De Beemster zomertour gaat verder in Amersfoort, op maar liefst 2 locaties: winkelcentra Vathorst en Emiclaer.
 

De Beemsterkaas zomertour: Amersfoort 

Vanaf Bussum (een van de andere locaties van de zomertour) zit je zo in Amersfoort. Amersfoort is een ontzettend leuke stad om te shoppen, vol gezellige en kneuterige straatjes. Ik was nog nooit in het centrum van Amersfoort geweest en wil er zeker nog eens naar terug. Ideaal om te doen met een zussendag, zoals ik deed met mijn zusje. Lekker shoppen, borrelen en door de straatjes dwalen. De Kwalitaria’s waar ik geweest ben voor Beemsterkaas zitten echter niet in het centrum. Daarvoor moet je een stukje uitwijken naar de buitenrand van Amersfoort. Vergeet dus niet van tevoren de route te checken!
 

 

Eten bij Kwalitaria Vathorst of Emiclaer?

In Amersfoort heb je dus 2 Kwalitaria’s / Délifrances. Ze hebben hetzelfde menu, dus dat scheelt keuzestress. Kwalitaria Délifrance Vathorst zit bij winkelcentrum + station Vathorst en Kwalitaria Délifrance Emiclaer zit zo’n 3 km verderop bij -je raadt het al- winkelcentrum Emiclaer. Bij Emiclaer zit je aan een mooi watertje en Vathorst zit aan een simpel plein. Beide winkelcentra hebben genoeg keuze aan winkels te bieden. En mocht je in de buurt wonen van een van de twee? Ga dan zeker je lunch eens halen bij de Kwalitaria’s. Zo had ik voor de lunch bijvoorbeeld de grote pistolet met Beemsterkaas, eigenlijk een broodje gezond met ei, tomaat, komkommer en sla min de ham. Die baguette vulde erg goed en was lekker vers. Je kan trouwens ook gaan voor oude Beemsterkaas én je kan zelfs kiezen voor een Petite of Normal van alle baguettes. Handig!
 
Red Rebel burger met Beemsterkaas
 

Ga voor een heerlijke Red Rebel burger

De keuze is reuze bij de Kwalitaria Délifrance, ook met gerechten met Beemsterkaas. Aangezien het ons avondeten was, hebben we een lekkere tafel vol besteld met onder andere een salade en cheesy hot fries. Ik ging daarnaast voor de Red Rebel hamburger met rucola, rode peper, jalapeño, Beemsterkaas en sriracha saus. Lekker spicy! Mijn zusje ging voor een klassieke The Bull burger met bacon, Beemsterkaas, rode ui en BBQ saus. Alle burgers zijn gemaakt van MRIJ-rundvlees van Hollandse bodem en de gesmolten Beemsterkaas on top maakt zo’n heerlijk stukje vlees echt af! Ook de tosti’s en uitsmijters worden hier trouwens belegd met Beemsterkaas, dus genoeg keuze. Check hier het menu
 

Benieuwd naar de andere Beemster zomertour locaties?

Kijk dan snel naar: The Tosti Club in Den Haag, restaurant Krelis in Uitgeest, Heidezicht aan de Bussumerheide en Madame Cyclette in Amsterdam.

Voor een volledig overzicht van de Beemsterkaas zomertour kijk je ook op de website van Beemsterkaas. Hier zie je namelijk ook de leuke locaties die mijn collega foodie Kim van @unbloomfotografie bezoekt. Big cheeeesy yes!