Romige risotto met gerookte zalm en gepocheerd ei
Zalmtartaar met asperges
Een elegant voorgerecht waarbij de zachte smaak van koud gerookte zalm perfect samengaat met Hollandse asperges. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook eenvoudig te bereiden. Je vindt het recept voor zalmtartaar met asperges hier.
Asperges met kruidenolie, burrata en Parmaham
Een smaakvolle combinatie van sappige asperges, romige burrata en zoute Parmaham, afgewerkt met een frisse kruidenolie. Dit gerecht is zowel eenvoudig te bereiden als indrukwekkend om te serveren. Staat heel leuk op tafel als onderdeel van bijvoorbeeld een Paasbrunch. Ga naar het recept voor de asperges met kruidenolie, burrata en Parmaham.
Plaattaart met Hollandse asperges en garnalen en gerookte zalm
Een knapperige plaattaart van bladerdeeg belegd met gerookte zalm, kleine Hollandse garnalen en verse Hollandse asperges. Ideaal als lichte maaltijd of als onderdeel van een gezellige (Paas)brunch. Je vindt het recept voor de plaattaart met zalm, garnalen en asperges hier.
Barbecuespiesen met asperges, zalm en courgette
Deze barbecuespiesen met Hollandse asperges, zalm en courgette zijn perfect voor een zomerse barbecue. De groenten en zalm worden gemarineerd en vervolgens gegrild tot ze een heerlijke rokerige smaak hebben. Een eenvoudig te bereiden barbecuegerecht dat zowel als bijgerecht of als hoofdgerecht kan. Ga naar het recept voor barbecuespiesjes met asperges en zalm.
Aspergesalade met ham en ei
Aspergesalade met ham en ei is zo’n typisch makkelijk borrelhapje, heerlijk op een toastje. Je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelf maken is zoveel lekkerder! En gezonder, want je weet precies wat erin gaat. Ga naar het recept voor deze makkelijke aspergesalade met ham en ei.
Ouderwetse aspergeterrine
Aspergeterrine met zalm, roept dat bij jullie ook nostalgische gevoelens op? Van die kant-en-klare terrines konden ook heel erg tegenvallen weet ik nog van toen ik klein was. Maar deze aspergeterrine met zalm en dille is wel ontzettend lekker! Heel leuk om in plakken te snijden en als voorgerecht te serveren met Pasen of tijdens de aspergetijd. Ga naar het recept voor aspergeterrine met zalm en dille.
Asperges met ham en kaas uit de oven
Wijntip
Bij Hollandse asperges passen een heleboel witte wijnen. Bijvoorbeeld een frisse knisperende Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner als tegenhanger bij een romig gerecht is. Of juist een zachte (Elzasser) Pinot Blanc als je ook vis erbij eet. Serveer je het met botersaus, dan kan een Chardonnay ook prima! En denk ook eens aan een mooie rosé, afhankelijk van het gerecht! Zoek voor lekkere aspergewijnen bijvoorbeeld bij de Wijnbeurs of Gall & Gall.